Ξενοδοχείο Κυρίμαι

Διαχρονική Μάνη

Το Ξενοδοχείο Κυρίμαι βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το νοτιότερο σημείο του ακρωτηρίου του Ταινάρου, εκεί όπου το Ιόνιο συναντά το Αιγαίο. Στο ίδιο γεωγραφικό μήκος με τη Νότια Σικελία και τα στενά του Γιβραλτάρ, πρόκειται για ένα μέρος ασυνήθιστης ομορφιάς, προικισμένο με μοναδική πολιτισμική ταυτότητα και το δικό του, διακριτό αρχιτεκτονικό στυλ.

Κατά τη διαμονή σας στο Κυρίμαι, θα μπορούσατε επίσης να επισκεφθείτε τους όμορφους, κοντινούς προορισμούς που σας προτείνουμε παρακάτω:

Σπάρτη:
Μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης, όπως την Ακρόπολη και το θέατρο, αλλά και η σύγχρονη πόλη αξίζει τον χρόνο της, με αξιοθέατα όπως η γραφική κεντρική πλατεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Ελιάς, αλλά και τη μεγαλοπρεπή, κατάφυτη φύση που απλώνεται γύρω της, με την πεδιάδα και τα βουνά της.

Μυστράς:
Επισκεφθείτε τα εκπληκτικά ερείπια της εγκαταλελειμμένης πόλης που χτίστηκε κατά τον 13ο αιώνα, στην ανατολική πλευρά της Μάνης.

Γύθειο:
Ιστορική κωμόπολη της Μάνης, και το σημαντικότερο λιμάνι του Λακωνικού Κόλπου, γνωστό για τον ιστορικό του φάρο, αλλά και άλλα σημαντικά αξιοθέατα. Μυστικό: Απολαύστε το μπάνιο σας στο Μαυροβούνι και μετά δειπνήστε με χταποδάκι και ούζο στο Γύθειο.

Μονεμβασιά:
Κωμόπολη στην Ανατολική Μάνη, σε απόσταση δύο ωρών από το Κυρίμαι. Φημισμένη για το πανέμορφο βυζαντινό κάστρο που έχει χτιστεί στη νησίδα και το οποίο κατοικείται ακόμα. Το πέτρινο κάστρο είναι γνωστό και για τη νυχτερινή του ζωή.

Καρδαμύλη:
Παραθαλάσσιο χωριό στη Μεσσηνιακή Μάνη, γνωστό για το πανέμορφο, κατάφυτο τοπίο του αλλά και για την αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική του. Σε απόσταση μίας ώρας από το Κυρίμαι - η ίδια η διαδρομή είναι αξέχαστη.

Νέο Οίτυλο:
Πανέμορφο μανιάτικο χωριό, χτισμένο στην κορυφή υψώματος, με καταπληκτική θέα του όρμου του Λιμενίου, ο οποίος απλώνεται πιο κάτω. Μυστικό: κολυμπήστε στην παραλία Καραβοστάσι και δοκιμάστε φρέσκο ψάρι σε κάποιο από τα ταβερνάκια της.

Σπήλαιο Διρού:
Το μέρος αποτελείται στην πραγματικότητα από τρεις σπηλιές, στα 10 χιλιόμετρα από το Γύθειο. Εντός αυτών των σπηλιών απλώνεται ένα υπόγειο ποτάμι μήκους 1.6 χιλιομέτρων, όπου οι σταλαγμίτες και οι σταλακτίτες και τα υπέροχα χρώματα συνιστούν μια μοναδική εμπειρία.

Αρεόπολη:
Ιστορικό χωριό στην Ανατολική Μάνη, με πολλές παλιές εκκλησίες και πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων. Φημισμένο για το ότι υπήρξε το σημείο από όπου ξεκίνησε ο Αγώνας της Ανεξαρτησίας, το 1821.

Λιμένι:
Το επίνειο της Αρεόπολης και τόπος καταγωγής της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχάληδων, των οποίων ο φημισμένος πύργος βρίσκεται εκεί, ακόμα και σήμερα. Εξαιρετικό μέρος για κολύμπι και για φαγητό.

Βάθεια:
Κατά πάσα πιθανότητα το πλέον φωτογραφημένο μέρος της Μάνης, η Βάθεια είναι ξακουστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της και τους υπέροχους πύργους της που στέκουν σαν σε σχηματισμό μάχης. Το φυσικό τοπίο που απλώνεται γύρω της ξυπνά και αυτό το δέος.

Μαρμάρι:
Ένας από τους ομορφότερους παραθαλάσσιους οικισμούς της Μάνης, με υπέροχες παραλίες και γοητευτικό φυσικό τοπίο.

Πόρτο Κάγιο:
Το νοτιότερο φυσικό λιμάνι της Μάνης. Γνωστό ήδη από την εποχή του Ομήρου, είναι ένα γραφικό και ειρηνικό σημείο, που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Μυστικό: κολυμπήστε και μετά δοκιμάστε φρέσκο ψάρι στον όμορφο όρμο.

Ταίναρον / Πάλιρος:
Το Ακρωτήριο Ταίναρον, γνωστό και ως Κάβο Ματαπάς, αποτελεί το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και είναι γνωστό για την εκπληκτική του ομορφιά. Στα αρχαία χρόνια, λεγόταν πως ήταν η είσοδος για τον μυθολογικό Άδη. Υπήρξε επίσης ο τόπος της ομώνυμης ναυμαχίας του 1941. Ο Πάλιρος είναι γραφικό χωριό στη βορεινή πλευρά του ομώνυμου όρμου, λίγο πριν το ακρωτήριο Ταίναρον. Μυστικό:
κολυμπήστε στον ορμίσκο που βρίσκεται στα δεξιά του ερημωμένου ναού του Ποσειδώνα. Έπειτα, απολαύστε το φαγητό σας στην τοπική ταβέρνα.

Άνω Μπουλαριοί - Πέππο - Λεοντάκη:
Η πεζοπορία στο φημισμένο μονοπάτι που συνδέει αυτά τα παραδοσιακά χωριά είναι μια μοναδική εμπειρία.

Αλίκα - Λάγια - Κόκκαλα - Νύφι - Κοτρωνάς:
Γνωρίστε την γραφική, παραδοσιακή πλευρά της Ανατολικής Μάνης.

Σταυρί - Αγία Κυριακή:
Περπατήστε στο παραδοσιακό μονοπάτι ως το σημείο Τηγάνι και απολαύστε τη θέα από την κορυφή του βράχου, κοντά στα ερείπια του παλιού βυζαντινού ναού.

Κιππούλα - Χαρούδα - Έρημος:
Η Κιππούλα είναι από τους παλαιότερους οικισμούς της Μάνης. Η Χαρούδα είναι ξακουστή για τον παλιαο-χριστιανικό ναό του Σωτήρος αλλά και για τον Βυζαντινό ναό του Ταξιάρχη, από τον 11ο αιώνα, με την ασυνήθιστη αλλά εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του. Ο Έρημος είναι και αυτός γνωστός για τη Βυζαντινή Εκκλησία του. Και οι τρεις οικισμοί είναι όμορφοι και γραφικοί.

Αλμυρός:
Κολυμπήστε στα δροσερά νερά και χαλαρώστε στη σπηλιά που βρίσκεται στα δεξιά της εξαιρετικής βοτσαλωτής παραλίας.

Κάμπος:
Εδώ μπορείτε να κολυμπήσετε στον γραφικό όρμο, στη βοτσαλωτή παραλία με τα τόσο υπέροχα χρώματα.

Xκλείστε


  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι

Κάντε απευθείας κράτηση!