Οι απαντήσεις μπορούν να βρεθούν στο Ξενοδοχείο Κυρίμαι, στην περιοχή της Μάνης.
Εκεί ήταν που, περίπου 150 χρόνια πριν, ο συριανός έμπορος Μιχαήλ Κατσιμάντης και ο Θεόδωρος Κυρίμης, επίσης έμπορος και τότε δήμαρχος της Μέσης Μάνης, συνέλαβαν την ιδέα εκείνη που θα έβαζε τη Μάνη στον εμπορικό χάρτη της τότε ελεύθερης Ελλάδας.
Μανιάτικα προϊόντα άρχισαν να αποστέλλονται μέσω θαλάσσης και να πωλούνται στις αγορές της Ερμούπολης και του Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα πολυάριθμα προϊόντα έβρισκαν τον δρόμο προς το νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου.
Εκμεταλλευόμενος τη γενικότερη ανάπτυξη του εμπορίου που ελάμβανε χώρα ανά την περιοχή, ο Θεόδωρος Κυρίμης άρχισε σύντομα να αξιοποιεί την κοινωνική του ισχύ, εξάγοντας τα μανιάτικα προϊόντα σε όλη τη Μεσόγειο. Κάποια στιγμή, 70.000 ζωντανά ορτύκια αποστέλλονταν ετησίως προς κατανάλωση στη Μασσαλία!