Ξενοδοχείο Κυρίμαι

Άλμα στο τώρα

Αυτές τις μέρες, το παλιό κατάστημα, η αποθήκη και ο επιβλητικός πύργος έχουν ανακαινισθεί και μετατραπεί σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο τελεί υπό τη διεύθυνση της οικογένειας Κυρίμη. Το όνομα Κυρίμαι προέρχεται από τη βυζαντινή ρίζα του επωνύμου Κυρίμης, δηλαδή, από τη βιβλική φράση «Κύριε ημών».

Η παλιά οιναποθήκη, με την εντυπωσιακή του καμάρα και το παμπάλαιο χρηματοκιβώτιο, αποτελεί τώρα τον χώρο υποδοχής. Δίπλα σε αυτό, η παλιά ξυλαποθήκη στεγάζει εκθέματα, κυρίως αρχεία και άλλα τεκμήρια, όπως επίσης και εκατοντάδες βιβλία, που ήρθαν στο φως κατά τον καθαρισμό του κτηρίου - όλα μαζί ένας πραγματικός θησαυρός που μας ταξιδεύει πίσω σε μια εποχή δόξας – εμπορικής και άλλης – που βίωσε η Ελλάδα κατά τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.

Στη δε Σύρο, το εργοστάσιο χρωμάτων του Μιχάλη Κατσιμαντή λειτουργεί ως βιομηχανικό μουσείο, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα κτήρια που συγκροτούν σήμερα το Ξενοδοχείο Κυρίμαι έχουν ανακαινισθεί από την οικογένεια Κυρίμη με απόλυτη φροντίδα και σεβασμό στην παράδοση. Χρησιμοποιήθηκαν τα αυθεντικά υλικά, κυρίως ξύλο και πέτρα, και η όλη διαδικασία διεκπεραιώθηκε με σύμφωνα την αρχιτεκτονική και τα μεγέθη του κτηρίου.

AWARDS AND PRESS

Kyrimai has been won the following awards:

Greek hospitality awards: 2016
Best Greek Heritage Hotel GOLD MEDAL
Best Greek Boutique Hotel SILVER MEDAL
Best Historic hotel of Europe by the water 2013

more

Xκλείστε


  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι
  • Ξενοδοχείο Κυρίμαι

Κάντε απευθείας κράτηση!